© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
18.04.2017 17:51:50

Obsedeno stanje v Madridu

Profimedia

Pred današnjo večerno povratno tekmo četrtfinala lige prvakov med Realom in Bayernom bodo v španski prestolnici močno okrepili varnost. Več kot 1800 policistov bo skrbelo za red in mir v središču mesta in okolici stadiona, so danes sporočili španski policisti.

Tekmo med evropskima nogometnima velikanoma, prvi dvoboj na Bavarskem je prejšnji teden Real dobil z 2:1, so v Španiji označili za dvoboj visokega tveganja.

"Skorajda 1800 policistov bo zagotovilo, da bo tekma potekala nemoteno. Varnost bo povečana v središču mesta in na stadionu ter na znanih turističnih točkah," so sporočile madridske mestne oblasti.

Varnost so v Madridu poostrili tudi zaradi neprijetnih dogodkov prejšnji teden na več evropskih nogometnih prizoriščih; v Dortmundu so zaradi napada na avtobus domače ekipe tekmo med Borussio in Monacom celo prestavili za en dan, prav v Madridu pa je pred tekmo med Atleticom in Leicestrom prišlo do obračunov med gostujočimi navijači in policijo. Takrat je bilo v okolici stadiona Vicente Calderon približno 1000 policistov.

Na današnji tekmi pričakujejo 4200 gostujočih Bayernovih navijačev na stadionu Santiago Bernabeu, ki sprejme 79.000 gledalcev.