© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.04.2017 22:22:06

Škandalozno! Prekršek "sredi" kazenskega prostora, Barca pa je dobila ... prosti strel!? (video)

Prav neverjetno je, kakšne napake se dogajajo v letošnji sezoni špaskega prvenstva.

Ne bomo se spuščali v to, ali jih je več na škodo Barcelone in ali so bile na škodo Barcelone vse tiste, ki so bile resnično škandalozne. Navsezadnje je Barca na današnjem gostovanju pri Malagi dobila tudi nekaj sodniške pomoči, zato pa je bila v 80. minuti resnično šokantno oškodovana. 

Sergi Roberto je pri vodstvu Malage 1:0 preigraval globoko v kazenskem prostoru, pri tem je bil nad njim storjen očiten prekršek in sodnik je zapikal. Kje je torej problem? No, problem je v tem, da delivec pravice ni dosodil tistega, kar so (in smo) vsi pričakovali. Pokazal je namreč na prosti strel z roba kazenskega prostora. 

Ogorčenje Kataloncev je bilo razumljivo precejšnje, tudi vsi počasni posnetki pa so pokazali, da je bilo več kot upravičeno. Nikakor ni šlo za mejni primer, z nekaj pretiravanja je bil Roberto "sredi" kazenskega prostora in preprosto nedopustno je, da so sodniki prekršek videli izven njega. 

Posnetek, ki močno odmeva, si seveda lahko ogledate spodaj, Barca pa je na koncu izgubila celo 0:2. S tem je po remiju Reala na mestnem derbiju v primerjavi z njim celo izgubila eno točko in s tekmo več zaostaja za 3.