© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.04.2017 11:01:27

Mourinho zbodel van Gaala: Prodal si ga, čeprav bi tukaj tresel kot po tekočem traku!

Jose Mourinho pogreša nogometaša, ki ga je iz Manchester Uniteda "spodil" njegov predhodnik na klopi rdečih vragov.

Čeprav je Manchester United v premier ligi neporažen že 20 tekem zapored, v oči hkrati še kako bode podatek, da so rdeči vragi na polovici vseh tekem remizirali. Prav tako ni nepomembno, da ima United precejšnje težave z doseganjem zadetkov, saj ima recimo doslej 43 golov, kar je deset manj kot katerakoli druga ekipa med sedmimi najboljšimi v angleškem prvenstvu.

Jose Mourinho se zaveda, da ima njegova ekipa težave z doseganjem zadetkov, je pa hkrati poudaril, da bi bilo zagotovo drugače, če njegov predhodnik Louis van Gaal ne bi prodal nogometaša, ki je danes soigralec Kevina Kampla. Javier Hernandez je Old Trafford zamenjal za BayAreno, tam zabija gole v dresu Bayerja. Marsikdo je prepričan, da Mehičan preprosto ni iz testa za United, toda Portugalec se s tem niti po naključju ne strinja.

"Glede na to, kako igramo na Old Traffordu, kako dominiramo in kakšni smo v tekmečevih kazenskih prostorih, mislim, da bi imel Chicharito že zdaj zlahka vsaj 20 zadetkov. Tudi če bi v igro prihajal s klopi za zadnjih 20, 10 minut, bi jih vseeno imel 20," je prepričan trener rdečih vragov: "Hernandez je nogometaš, ki zna zabijati gole. Žoga se odbija tukaj, odbije se tam, nato 'bum' in – gol. Golman obrani, on gre za odbitek in – gol. Pred vrata prileti predložek, gre na prvo vratnico in – gol. Tak nogometaš ti sam prinese dodatnih 10, 15 točk."

kampl chicharito profi
Profimedia