© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
07.04.2017 11:23:12

Kakšen Messi, kakšen Ibrahimović! Najtrofejnejši nogometaš je postal ...

Reuters

Brazilski nogometaš se lahko pohvali s prav posebnim dosežkom.

PSG je pred dnevi osvojil francoski ligaški pokal, s tem uspehom pa je Brazilec iz vrst pariškega velikana zabeležil prav poseben dosežek. 35-letni branilec Maxwell, ki se je PSG-ju pridružil leta 2012, je v svoji karieri osvojil še 36. večjo lovoriko na klubski ravni in s tem postal najtrofejnejši nogometaš.

Zgodovinski pohod je začel pri Cruzeiru, s katerim je osvojil eno lovoriko, nadaljeval pri Ajaxu (6), Interju (5), Barceloni (10) in nazadnje PSG-ju (14). S tem je presegel tudi rekord legendarnega Valižana Ryana Giggsa, ki je vso svojo kariero nosil dres Manchester Uniteda. Z rdečimi vragi je osvojil 35 lovorik, sledi pa jima Brazilec in član Juventusa Dani Alves, ki je z Bahio, Sevillo in Barcelono skupno osvojil 31 lovorik.

Njegova nekdanja soigralca pri Barceloni Lionel Messi in Zlatan Ibrahimović v tem pogledu malenkost zaostajata. Argentinec ima v svoji vitrini 29 večjih lovorik, med tem ko jih je Šved zbral 32. Eden najboljših nogometašev zadnjih let Cristiano Ronaldo ima na svojem računu 18 večjih lovorik.