© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.04.2017 10:31:07

Dvomov ni več: Guardiola razkril, ali bo po slabi sezoni tudi v naslednji sedel na klopi Cityja

Pep Guardiola
Pep Guardiola
Profimedia

Nekdaj je veljal za čudežnega trenerja, ki vse, česar se dotakne, spremeni v zlato.

A zdaj že nekaj časa temu ni tako več. Pep Guardiola ima za seboj precej pokvarjeno sezono z Manchester Cityjem, s katerim je izpadel v osmini finala lige prvakov, tudi v premier ligi pa se zdi, da sinjemodri več ne morejo do naslova prvaka, še več, ogroženo je tudi mesto med prvimi štirimi moštvi v ligi, ki na koncu sezone vodi v ligo prvakov.

Včeraj je Guardiola izgubil še en angleški derbi, prvič v karieri pa se mu je zgodilo, da ga je ista ekipa premagala dvakrat v eni sezoni. Govorimo seveda o prvenstvenih tekmah. Ta dosežek je uspel Chelseaju, ki je na Stamford Bridgeu slavil z 2:1.

Pojavila so se določena namigovanja, da morda Katalonec v naslednji sezoni ne bo več trener Manchester Cityja in Guardiola se je odločil, da odgovori na te govorice.

"Bili smo absolutno superiorni, toda to nam nič ne pomaga, ker smo v dveh neposrednih tekmah s Chelseajem izgubili vseh šest točk. Pripravljali smo si priložnosti, igrali smo odlično. Naš nastop je bil tisočkrat boljši kot proti Arsenalu. Zato bi si želel, da bi nam uspelo osvojiti vsaj točko. Upam, da bomo v naslednji sezoni močnejši in da bomo uspeli v naši nameri. Medsebojna tekma na Etihadu je bila ključna za nas to sezono. Imeli smo samo štiri točke zaostanka, bili smo precej boljši od Chelseaja, sodniki so nas oškodovali za dve enajstmetrovki, pripravili smo si veliko priložnosti, ki jih nismo izkoristili, nato smo dobili rdeči karton ... Po tej tekmi so Londončani pobegnili na sedem točk prednosti, nato na deset ..." je dejal Guardiola.

In dodal: "Ne obžalujem ničesar, kajti odigrali smo sijajno. Veliko stvari delamo na pravi način, zato želim ostati v Cityju še vrsto let. Mislim, da so lahko tudi navijači ponosni. Narediti moramo analizo vsega zaradi naslednje sezone, kajti v prihodnje moramo takšne tekme dobivati. Za zdaj pa čestitke Chelseaju."