© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.04.2017 14:46:41

Seksizem na Otoku: Trener zabrusil reporterki: "Morda boš dobila klofuto ..."

vszi

Nogomet je igra čustev, ampak vseeno se je v določenih točkah treba brzdati.

To je spoznal tudi zdajšnji trener Sunderlanda David Moyes, sicer nekdanji strateg rdečih vragov.

Menedžer trenutno zadnjeuvrščenega moštva premier lige je sicer že sporočil, da mu je zelo žal in da incident globoko obžaluje, toda v vročici trenutka si je enostavno dovolil preveč.

Seksistične opazke seveda odmevajo po Otoku, David Moyes pa je 18. marca Vicki Sparks, reporterki BBC-ja na vprašanje, ali ga prisotnost lastnika Ellisa Shorta postavlja pod večji pritisk, odvrnil z odločnim: "Ne."

Po izjavi pa so ga mikrofoni ujeli še z naslednjo opazko: "Morala bi dobiti klofuto, tudi če si ženska," kasneje pa je še pripomnil, da naj bo naslednjič ob obisku njihove tekme "previdna, da se ne kaj zgodi."

Moyes se je že oglasil in dejal, da je šlo za govor v afektu, škandala pa ne omili niti to, da se je poleg Moyesa in lastnika ob tem smejala tudi Sparksova, ki ni vložila pritožbe ob tem dogodku.

Moyes je zdaj na tiskovni dejal še, "Ta oseba nisem jaz. Sprejel sem napako. Govoril sem tudi z reporterko, ki je sprejela moje opravičilo." 

Na BBC-ju so se sicer odzvali diplomatsko in dejali, da sta oba razrešila težavo, toda ministrica za šport Dr. Rosena Allin-Khan je na Angleško nogometno zvezo (FA) že poslala dopis, da morajo v tem primeru nekaj storiti. 

"To je sramotno. David Moyes ne bi smel biti nekaznovan zaradi teh seksističnih groženj. FA mora takoj nekaj storiti."

Oglasil se je tudi Gary Lineker, ki je obsodil Moyesovo dejanje. "Moyesov incident zgolj kaže na to, da so nekateri menedžerji v teh intervjujih podvrženi izrednemu preziru. Resda gre za poklic pod velikim pritiskom, ki pa prinaša veliko denarja in nagrad. To je neopravičljivo," je dejal Lineker.