© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.03.2017 15:13:41

Kampl ostal brez trenerja

Kevin Kampl in Hakan Calhanoglu
Kevin Kampl in Hakan Calhanoglu
Reuters

Vodstvo nemškega nogometnega moštva Bayerja iz Leverkusna, kjer igra tudi slovenski reprezentant Kevin Kampl, je po sobotnem porazu v nemškem prvenstvu z Borussio iz Dortmunda z 2:6 odpustilo trenerja Rogerja Schmidta.

Lekarnarji so po 23 odigranih tekmah v bundesligi na devetem mestu, za vodilnim Bayernom iz Münchna pa zaostajajo 25 točk. Ob tem imajo malo možnosti, da se prebijejo v četrtfinale evropske lige prvakov, saj so prvo domačo tekmo proti španskemu Atleticu iz Madrida izgubili z 2:4. Za Bayer je bil to tretji zaporedni poraz oziroma peti na zadnjih sedmih tekmah.

Devetinštiridesetletni Schmidt je bil trener Bayerja od leta 2014 in je imel sklenjeno pogodbo do leta 2019, a se je vodstvo kluba odločilo, da jo predčasno prekine. Po poročanju nemškega časnika Bild bo vodstvo kluba Schmidtovega naslednika imenovalo v ponedeljek.

Zanimivo bo zdaj videti, kaj to pomeni za Kevina Kampla, saj je bil nemški trener tisti, ki si je v vrstah Bayerja želel videti Kampla in ga iz Borussie tudi pripeljal. Sicer se poznata že iz leta 2012, ko sta sodelovala pri Salzburgu ...