© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.02.2017 13:17:37

Revolucionarna pogruntavščina Liverpoola (foto + video)

twitter

Derbi 25. kroga angleškega prvenstva med Liverpoolom in Tottenhamom je prvi dobil z 2:0.

Poleg obeh zadetkov Sadia Maneja pa lahko izpostavimo še en zelo zanimiv trenutek. In sicer prosti strel Tottenhamovega vezista Christiana Eriksena, ali če smo bolj natančni, živi zid, s katerim so se mu domačini zoperstavili.

Danec je znan kot odličen izvajalec prostih strelov z roba kazenskega prostora in tokrat je dobil priložnost, da ga izvaja s približno sedemnajstih metrov. V živi zid se je postavilo šest nogometašev v rdečih dresih, ki so branili levo stran gola, ki ga je branil Simon Mignolet.

liverpool 3
twitter
Toda malo bolj natančen pogled proti živemu zidu pa je razkril, da se je v njem znašlo sedem domačih nogometašev. Philippe Coutinho je namreč pokleknil za svojimi soigralci. Brazilec je s tem skušal preprečiti, da bi žoga po tleh letela proti golu, če bi se Eriksen odločil za nizek strel in če bi živi zid skočil.

Danec je to opazil, zato se je odločil okroglo usnje dvigniti prek živega zidu, a je bil preveč nenatančen, tako da je žoga poletela prek gola in končala na tribuni. Coutinho in soigralci so torej uspeli v svoji nameri, zdaj pa bo zanimivo spremljati, kdo bo naslednji, ki bo ponovil tovrstno branjenje prostih strelov.

Galerija