© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
10.02.2017 10:00:17

Saj ni res, pa je: Barcelona s pritožbo le še zaostrila kazen Suarezu (video)

Reuters

Barcelona se je pritožila na kazen Luisu Suarezu, a vso zadevo le še poslabšala.

Katalonski velikan se je pritožil na kazen, zaradi katere bo Luis Suarez manjkal v finalu španskega pokala. Urugvajski napadalec je na povratni tekmi polfinala pokalnega tekmovanja v zadnjih minutah prejel dva rumena kartona, kar je pomenilo, da je moral predčasno zapustiti zelenico.

Zaradi rdečega kartona mora v skladu s pravili izpustiti tudi naslednjo pokalno tekmo, a se je Barcelona pritožila zaradi drugega rumenega kartona, saj naj bi ga glavni delivec pravice pokazal neupravičeno. Toda Barcelona ni uspela s pritožbo, temveč je vse skupaj celo poslabšala.

Vodstvo tekmovanja je Suareza kaznovalo celo z dodatno tekmo neigranja, kar pomeni, da bo moral poleg finala konca maja izpustiti tudi prvi pokalni obračun v novi sezoni. Dodatna tekma je posledica nespoštovanja pravil, saj Suarez ni odšel na tribuno oziroma v slačilnico, kot to zahteva pravilo, ampak je preostanek obračuna spremljal kar iz tunela, ki vodi v slačilnice.

Pritožba Barcelone pa vseeno ni bila zaman, saj je vodstvo tekmovanja po ogledu posnetka izbrisalo rumeni karton Sergiu Busquetsu. Sodnik ga je kaznoval, ker naj bi zavlačeval, a je z zelenice zgolj odstranil žogo, ker sta bili v enem trenutku tam dve.