© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.02.2017 15:42:18

Nora zgodba zvezdnika Athletica: Za božič diagnoza rak, danes več kot božič na stadionu Camp Nou!

Yeray Alvarez se vrača v ekipo Athletica (in na igrišče) na najbolj neverjeten način.

Tik pred božičem je zaradi bolečin v mednožju odšel na pregled, diagnoza pa je bila tista najbolj zlovešča. Rak na testisih. Veliki talent Athletica, mladi branilec Yeray Alvarez, se je znašel v nočni mori. Pri zgolj 21 leti se je podal v bitko za življenje, pri čemer pa obeti niso bili najboljši. Rak je bil odkrit pozneje, kot bi si zdravniki želeli, zato so bili precej zadržani z napovedmi. 

Yeray se je umaknil iz javnosti, španski in evropski nogomet sta bila združena v podpori, navijači so rajali v bolnišnico, na stadionu, k mladeniču domov. In vse skupaj je poskrbelo za čudež. Alvarez je hitro okreval, vsi pregledi so dali najboljše mogoče izvide, spet je začel trenirati in bil še hitreje povsem nared.

Zdravniki so mu prižgali zeleno luč za vrnitev v ekipo in kar takoj se je znašel v udarni enajsterici. Pa ne na kakršnikoli tekmi: Athletic gostuje pri Barceloni na slvoitem stadionu Camp Nou. kakšen debi po dobljeni najpomembnejši bitki! Razplet tekme? Za Yeraya gotovo pomemben, a hkrati tako zelo nepomemben.