© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
31.01.2017 14:25:10

John Terry: Upam, da letos ne bom več igral!

Dolgoletni kapetan Chelseaja John Terry po prihodu trenerja Antonia Conteja nima več take minutaže kot jo je imel v preteklosti.

Šestintridesetletni branilec, ki mu pogodba z Londončani poteče po koncu sezone, je za modre nastopil na desetih srečanjih, v premier ligi je na igrišču zbral vsega 366 minut. V sistemu 3-4-3 imajo prednost pred njim Gary Cahill, David Luiz in Cesar Azpilicueta.

Toda kljub skromni minutaži je Terry zelo zadovoljen, razlog za to so zelo dobri rezultati modrih, ki trenutno vodijo na prvenstveni lestvici. Po dvaindvajsetih krogih imajo osem točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem Arsenalom.

Legendardni nogometaš celo ne bi imel prav nič proti, če do konca sezone obsedi na klopi, svojo željo pa je tudi utemeljil.

"Ekipa leti in igra neverjetno. Včasih kot igralec ne moreš narediti ničesar. Začel sem prve štiri tekme v sezoni, se poškodoval in takrat smo izgubili z Liverpoolm in Arsenalom. Trener Conte me je vprašal, kdaj se bom vrnil. Potem pa smo nanizali 13 tekem brez poraza, pozdravil sem se, a se ne morem vrniti v ekipo. Seveda je to težko sprejeti, a se sprijazniš," je dejal Terry, ki je izrekel kopico lepih besed za trenerja Conteja, saj je Italijan z njim ves čas iskren, obenem mu je tudi razložil mu je, da se ne bo vrnil, dokler fantje igrajo na taki ravni.

Je pa nekdanji angleški reprezentant vseeno kar malo presenetil z naslednjo izjavo, ki je nazorno pokazala, kakšen človek je: "Resno mislim, kar bom povedal zdaj, ampak resnično upam, da v tej sezoni ne bom več igral, ker bo to pomenilo, da še naprej zmagujemo."

Terry pravi, da še naprej trdo dela, saj je to njegova dolžnost in obveza do kluba, po koncu kariere pa bi rad postal del njegovega strokovnega štaba. "Upam, da se bom vrnil v klub, pa naj bo to čez leto, dve ali letos. Vendar ljubim Chelsea in zelo rad bi, da se moja želja uresniči."