© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.12.2016 10:44:46

Si upate igrati z nami? (video)

Si predstavljate, da bi člani Green Dragonsev ali Viol ustanovili čisto pravo nogometno ekipo in se vključili v ligaško tekmovanje? Da bi začeli na najnižji ravni tekmovanja in zmagovali ter napredovali ...

Nekaj podobnega se dogaja na Portugalskem, kjer v četrti ligi tekmuje Canelas 2010. In zmaguje. Na zadnjih 17 tekmah je dobil 16 tekem, trenutno pa je v seriji enajstih zaporednih zmag. Pravzaprav nič čudnega, saj tekmeci s tem klubom sploh ne želijo igrati, raje izgubijo za zeleno mizo in plačajo kazen v višini skoraj 800 evrov.

Zakaj? Moštvo Canelas 2010 je sestavljeno s člani zloglasne frakcije navijačev Porta "Super Dragons", med njimi je tudi vodja Fernando Madureira. Štirje fantje so še posebej težavni, saj so si ustvarili sloves s pretepi in huliganskim obnašanjem. Tako na tribuni, ko spremljajo Porto, kot tudi na igrišču, ko igrajo za Canelas 2010. Na njihovih tekmah je polno pretiranih udarcev, nešportnih prekrškov in ustrahovanja.

V tej sezoni se je doslej že 12 tekmecev odločilo plačati kazen in izgubiti z zloglasnim klubom s 3:0. Tako je že danes bolj ali manj jasno, da bo Canelas 2010 osvojil naslov prvaka v četrti in napredoval v tretjo ligo. In ko bo tretjeligaš, bo vključen tudi v portugalsko pokalno tekmovanje ter tako dobil možnost, da se pomeri celo s Portom.