© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.11.2016 20:08:24

Nekdanji član Olimpije in Maribora našel svoj zadnji klub?

fksloboda.ba

Ko je nekdanjipred dobrim mesecem prekinil pogodbo s prejšnjim klubom, je rekel, da se bo najprej spočil in januarja poiskal nov klub.

Vendar se to ni zgodilo, saj je že našel novega delodajalca. V bosansko-hercegovskem prvenstvu so odigrali petnajst krogov, po katerih si je Zrinjski na vrhu lestvice priigral velikih osem točk prednosti. Aktualni prvak ima torej že zdaj točko več od tekmecev, kot ob koncu zadnje sezone.

Precej slabo pa kaže sarajevskemu Željezničarju, ki je z enajstimi točkami minusa šele peti in aktualnemu podprvaku Slobodi iz Tuzle, ki je s točko manj šesta.

zeba arhiv ekipe
arhiv Ekipe
S slednjo je Zajko Zeba v začetku prejšnjega meseca po dobrem letu in pol sporazumno prekinil pogodbo. Svojo odločitev, da odide, je pojasnil na naslednji način: "Največji razlog za odhod je šest ali sedem igralcev, ki so po naročilu prejšnjega predsednika sabotirali treninge in klub." Izkušeni vezist, ki je bil eden pomembnejših členov ekipe in ljubljenec navijačev, je takrat dejal, da se do januarja ne sme registrirati za drug klub in da se najprej dobro spočil ter januarja poiskal novo okolje. Toda zdaj se je vrnil k Željezničarju in bo še tretjič v karieri oblekel njegov dres.

zeba gw
Grega Wernig
"Vesel sem, ker sem se že tretjič vrnil domov. Mislim, da bom tu ostal do konca nogometne kariere, čeprav sem mnenja, da lahko še dolgo igram. Kar precejšnja razlika je v primerjavi z mojim zadnjim prihodom v Željezničar, takrat smo imeli dobre rezultate, zdaj pa nam to manjka. Toda klub je organziran na visoki ravni in mislim, da ima ekipa velik potencial. Videti pa je, da nekaj 'škripa'," je na predstavitvi povedal 33-letni igralec sredine igrišča, in odločno dodal: "To je moj klub, moj dom, in če tu ne bom dal svojega maksimuma, ne vem, kje ga bom. Moj cilj so dobre igre, osvajanje lovorik in osrečevanje navijačev. Moti me, ker se pri nas govori o tem, koliko je kateri igralec star. Nogomet znaš igrati ali ga pa ne znaš. Če bom videl, da ne morem, se bom takoj umaknil in poslovil od nogometa."