© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.10.2016 15:53:13

Klopp znova navdušil z odgovorom, tokrat na temo Sira Alexa Fergusona

vszi

Nemški strokovnjak na klopi Liverpoola še naprej navdušuje angleške medije s svojo razigrano osebnostjo.

Če imata trenutno težave tako Pep Guardiola kot Jose Mourinho, pa Jürgenu Kloppu vse teče kot namazano. Karkoli izreče ima podporo javnosti in nič drugače ni bilo, ko je naletel na vprašanje o slovitem Siru Alexu Fergusonu.

Nekdanji trener največjih rivalov Liverpoola je namreč Kloppu namenil zelo pozitivne besede. V intervjuju za nemški Kicker je namreč za Nemca povedal: "Doslej je opravil odlično delo in oživil entuziazem v Liverpoolu."

"Vedno lahko opazite, kako je predan delu. Zagotovo je tako tudi na treningih. Ima močno osebnost, kar je zelo pomembno v velikem klubu. Me pa malo skrbi zanj, saj si navijači Uniteda ne želijo, da bi bil z Liverpoolom pred njimi," je še dejal Ferguson.


No, Klopp se je na besede seveda odzval takoj, ko mu jih je nekdo posredoval in pri tem znova navdušil zbrane novinarje v Liverpoolu. "Mi je sploh dovoljeno reči, da mi je Sir Alex zelo všeč? Srečal sem ga namreč preden sem postal trener Liverpoola."

Nato pa je dejal v resnejšem tonu. "Izjemno pozitivno je, ko te pohvali legenda rivalov. Na klopi Manchester Uniteda je pač napravil, kar je moral, kar je avtomatsko slabo za Liverpoolove pristaše. Zelo dobro je, da je tokrat povedal nekaj pozitivnega o Liverpoolu kot negativnega," pa iz svoje kože ni mogel Klopp in dodal: 

"Zagotovo pa tisti dan ni odšel iz hiše in si pri sebi mislil, 'danes pa bom pohvalil Liverpool' (smeh)". Kar predstavljamo si Kloppa, kako se je ob vsem tem široko nasmejal, kot pravzaprav že nekaj časa, od kar je na klopi redsov, ki so v premier ligi trenutno na tretjem mestu z enakim točkovnim dosežkom kot vodilni Manchester City in drugouvrščeni Arsenal.