© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
20.10.2016 16:51:16

Bil je edini gostujoči navijač. Večkrat! Zdaj vedno potuje z ekipo ...

S svojo zvestobo je navdušil on, s svojim spoštovanjem te zvestobe je navdušil njegov ljubljeni klub.

Emmanuel Masmejan je 14-letni navijač švicarskega drugoligaša z imenom FC Le Mont. Gre za majhen klub iz Lozane, za katerega ne navija veliko ljudi in ki ima posebej malo navijačev, kadar se odpravlja na gostovanja. Včasih celo tako malo, da jih manj ni mogoče imeti. 

Emmanuel je bil na nekaj zaporednih gostovanjih celo edini. Pripotoval je z navijaškimi rekviziti, šel na tribuno in se obnašal, kot da se ne dogaja nič posebnega. Navijal je, pel, sam s seboj proslavljal zadetek. Počel je torej vse, kar bi v množici, le da je bil ... no, sam. 

"Imam rad svoj klub in nič me ni ustavilo. Z dvema prijateljema smo celo ustanovili klub oboževalcev, toda onadva ponavadi ne moreta z menoj na gostovanja. Jaz pa sem vedno vztrajal in pri tem zelo užival," je povedal fant, ki so ga seveda opazili tako igralci kot klubsko vodstvo

Navdušeno so ga prišli pozdravit in ga celo povabili, naj z njimi potuje domov. Nato pa so se odgovorni odločili, da bodo šli še korak dlje. Emmanuel bo z ekipo, ki jo tako zvesto spodbuja, na gostovanja odslej potoval vedno. "Presrečen sem. Tako kot do zdaj bom manjkal le, kadar bom šel s starši na dopust."