© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
19.10.2016 16:59:18

Kdo to govori? Nekdo, ki je za Keka rekel, da je trener, ki ne zna in je Mamiću gledal iz riti!?

sportske.jutarnji.hr

Fizični napad skupine navijačev Hajduka na sodnika Bruna Marića, ki se je pred časom zgodil v Stobreču, je na Hrvaškem še vedno vroča tema pogovorov.

Zastopnik pretepenega sodnika denimo meni, da je za brutalni napad med drugim odgovoren tudi nekdanji sodnik Mateo Beusan, ki delo delivcev pravice ocenjuje in komentira na HTV-ju.

Kakopak je sledil odgovor. "Marić je kot sodnik javna oseba in zato se mora soočiti s kritikami, ki so posledica kakšnih slabših odločitvah na igrišču. Dejstvo je, da se mu je v zadnjih letih pripetilo kar nekaj napak," je sporočil Beusan, pritrdil mu je tudi strokovni komentator na nacionalni televiziji Joško Jelićić: "Bruno Marić je v zadnjih letih nekajkrat oškodoval Hajduk. Čudno je, ko se napake vedno ponavljajo na škodo ene ekipe. Bil sem igralec in dobro vem, o čem govorim. Marić bi moral biti kot sodnik povsem izven vseh dogajanj, praktično anonimen, toda on ima več tiskovnih konferenc od večine igralcev, prav tako kot več tožb od Donalda Trumpa. To ni normalno," je povedal nekdanji igralec Hajduka in Dinama.

Najbrž niste pričakovali, da je Bruno Marić ostal tiho: "Joško Jeličić ni zamudil priložnosti za moje omalovaževanje, ker se mora solidarizirati s tistimi, ki mu dajejo možnosti, da igra strokovnjaka brez dlake na jeziku. Gre za človeka, ki je sebi dovolil, da je za trenerja Matjaža Keka dejal, da je trener, ki ne zna, čeprav sam nima niti minute trenerskega staža. No, ampak Jeličić je pokazal, da ima nepogrešljiv občutek, koga mora omalovaževati. To je dokazal tudi z omalovaževanjem Zdravka Mamića, ki mu je do včeraj gledal iz riti. Ko je spoznal, da lahko s pomočjo televizije pridobi simpatije javnosti, te priložnosti ni zamudil. Ampak pljuvanje po Mariću in omalovaževanje Keka in Mamića ne bo spremenilo dejstva, da je Jeličić pri navijačih Hajduka zaradi prestopa v Dinamo osovražen."