© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
18.10.2016 11:39:24

Diego Costa trenerju Antoniu Conteju: Zamenjaj me! (video)

vszi

Enega izmed derbijev osmega kroga angleškega prvenstva sta odigrala Chelsea in aktualni prvak Leicester.

Domačini so dvoboj brez večjih težav dobili s 3:0, precej pozornosti pa je vzbudil trenutek, ko je napadalec Chelseaja Diego Costa trenerju Antoniu Conteju kazal, naj ga zamenja.

Mnogi so bili prepričani, da je želel predčasno končati tekmo, da ne bi po nepotrebnem dobil rumenega kartona, zaradi katerega bi moral nato prisilno počivati, ali zaradi tega, ker je dobil udarec in ni želel tvegati hujše poškodbe.

Toda nekaj dni po obračunu je postalo jasno, da razlog za njegovo zahtevo ni bil niti blizu temu, kar se je sprva mislilo.

Prvi strelec tekmovanja naj bi bil besen na italijanskega strokovnjaka, ker je slednji s klopi ves čas kričal nanj in mu govoril, kako naj igra. Španskemu reprezentantu je bilo tega dovolj, zato je trenerju rekel, naj ga zamenja, če ni zadovoljen z njegovo predstavo.

Ni se zgodilo prvič, da se je Costa zoperstavil svojemu trenerju, to se mu je dogajalo tudi lani, ko je v Tel Avivu v srečanju z Macaabijem nekaj podobnega naredil Joseju Mourinhu, Portugalec pa ga je na naslednji tekmi posedel na klop.

Za zdaj še ni znano, ali bo in po kakšni kazni bo posegel Conte, toda Costi naj bi v klubu že rekli, da se takšno obnašanje ne sme več ponoviti. "Jasno mi je, da se v nogometu kljub vodstvu z 2:0, v naslednjih desetih ali petnajstih minutah lahko vse skupaj obrne. Zato ves čas ob robu igrišča delam, kar je potrebno, da bi ohranil tisto pravo mero vzdušja med svojimi fanti," je dejal Italijan na Chelseajevi klopi.