© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.10.2016 20:38:10

Messi želi klavzulo v pogodbo

Reuters

Ni skrivnost, da Barcelona želi čimprej še enkrat več podaljšati pogodbo z Lionelom Messijem.

Trenutna se izteče leta 2018, katalonski gigant bi Argentinca rad vezal nase še za naslednja štiri leta, do leta 2022, ko bo Messi štel 35 let. In skoraj nihče ne dvomi, da se bo to tudi zgodilo, vendar pa ima Messi pred podpisom posebno željo.

V pogodbo želi vstaviti klavzulo, da mu Barcelona ne bo delala težav, ko se bo enkrat odločil za odhod. Ne kamorkoli, tako ali tako namerava do takrat, ko bo lahko igral na najvišjem nivoju, ostati v Kataloniji. Ko enkrat temu ne bo več tako, pa želi še sezono ali dve odigrati doma.

In ko bo prišel tisti trenutek, bi rad, da ga Barcelona pusti brez kakršnihkoli težav, kar pomeni brez da bi zanj zahtevala odškodnino, vsaj ne visoko. Messi namerava ob koncu kariere spet obleči dres Newell's Old Boysov, kluba, v katerem je zrasel in ga pri 13 letih leta 2000 zapustil ter odšel v Barcelono.

Navijače kluba iz Rosaria je že novica o tem, da Messi razmišlja o igranju za svoj matični klub ob koncu kariere tako razveselila, da so izobesili transparent, na katerem piše: "Messi, tvoje sanje so naše sanje. NOB navija zate in te čaka."