© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.10.2016 16:01:02

Bayern klical napačnega agenta in igralec je končal ... v Dortmundu

Neverjetno, da se kaj takega lahko dogaja v času pametnih telefonov, razširjenosti medmrežja ... Kaj bi naštevali. Živimo namreč v informacijski dobi.

In ravno zato je napaka nemškega giganta v letu 2016 tako bizarna in komaj doumljiva. Pri Bayernu seveda slovijo po izjemni natančnosti in po izjemnih delavcih znotraj kluba. Še posebej pa to velja za Michaela Reschkeja. Človeka v ozadju tako rekoč.

Reschke je bil namreč v zadnjih letih odgovoren za številne prestope mladih nogometašev, mednje spadajo tudi denimo Joshua Kimmich, Renato Sanches in Kingsley Coman. Napaka, ki so jo je privoščil letošnje poletje pa je ne le prikrajšala Bayern za enega od supertalentov svetovnega nogometa, ampak hkrati okrepila rivala iz Dortmunda. 

dembele
Reuters

Reschke je namreč poleti stopil v stik z napačnim agentom ( Badou Sambague) enega najbolj nadarjenih nogometašev na svetu. Ousmane Dembele, takrat nogometaš Rennesa, je že pred časom našel drugega agenta (Marco Kirdemir), ta pa se je, medtem ko se je Reschke pogovarjal z Badoujem Sambaguejem, dogovarjal z črno-rumenimi rivali. Kirdemir je poleti izpeljal enega najodmevnejših prestopov, Dembele je pristal v Dortmundu, ostalo pa je zgodovina. 

Francoz je doslej v sezoni navdušil, zabil en gol in ob tem prispeval še štiri podaje, Bayern pa se je lahko obrisal pod nosom za talenta, ki bi lahko nadomestil katerega od dvojca Robben-Ribery, ki sta že pošteno v letih. Ni kaj, napaka, ki odmeva in ki se ji lahko nogometna javnost le nasmeji. In do tega je prišlo v tako imenovani informacijski dobi. Neverjetno.

dembele
Reuters

Ousmane Dembele