© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
22.08.2016 21:02:45

Dal odpoved, da bi Wenger lahko kupil kakšnega igralca (foto)

Reuters

Navijači Arsenala so besni na trenerja Arsena Wengerja, ker ne odveže mošnjička in ne pripelje kakšne zveneče okrepitve.

To se je dalo videti tudi po tekmi drugega prvenstvenega kroga, v katerem so se topničarji z aktualnim prvakom Leicester Cityjem razšli brez zadetkov. Naj spomnimo, da so v uvodu doma izgubili z Liverpoolom (3:4) in po samo 180 odigranih minutah za vodilnim četvercem (Man City, Man Utd., Hull City, Chelsea) zaostajajo že pet točk.

Seveda so navijači jezni, toda francoski strokovnjak je na njihove zahteve po okrepitvah odgovoril, da ga bolj kot nakupovanje igralcev skrbi to, da vseh 600 zaposlenih ljudi v klubu redno prejema plačo.

S tem pa je samo še dolil olja na ogenj in med navijači izgubil še nekaj kredita.

Na družbenih omrežjih pa se je pojavilo pismo, ki je naletelo na veliko mero odobravanja med navijači topničarjev. Objavil naj bi ga eden izmed zaposlenih v klubski trgovini, ki se je odločil, da bo dal odpoved. Vse v želji, da bo s tem trenerju Wengerju olajšal delo in bo ta lahko kupil kakšnega igralca.

"Sramotno je trditi, da si zaradi osebnih dohodkov šeststotih zaposlenih pri Arsenalu ne morejo privoščiti nakupa igralcev. Na uro zaslužim 7,2 funta (8,4 evra) in delam 37,5 ure tedensko. Na teden prejmem 270 funtov (313,4 evra). V 52 tednih, oziroma letu to nanese 14.040 funtov (16.300 evrov). Theo Walcott samo v enem tednu zasluži desetkrat toliko. Nočem več biti v breme klubu. Upam, da se bo z mojim odhodom sprostil del denarnih sredstev, ki jih bo gospod Wenger lahko porabil za nakup novih igralcev," je med ostalim v pismu zapisal delavec, ki je pri svojem najljubšem klubu zaposlen dve leti in namerava 9. septembra tam končati z delom.

arsenal
twitter