© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.08.2016 18:20:59

Ibrahimović takoj mož odločitve, Lingard zablestel z zadetkom (video)

Reuters

Jesse Lingard je na legendarnem Wembleyju zablestel v polnem sijaju ob zmagi rdečih vragov z 2:1 proti aktualnemu prvaku Leicestru.

Manchester United je zmagovalec angleškega nogometnega superpokala, potem ko so pokalni zmagovalci na Wembleyju z 2:1 (1:0) premagali državne prvake iz Leicestra. 

Mož odločitve je bil novinec v dresu United Zlatan Ibrahimović, ki je končni izid postavil v 83. minuti. Ibrahimović je tako izkoristil že prvo priložnost za lovoriko v dresu Uniteda, tako kot tudi trener Jose Mourinho. 

Rdeče vrage je v vodstvo s slalomom popeljal Jesse Lingard, ki je zabil v 31. minuti, na 1:1 je v 52. minuti izenačil Jamie Vardy, ki je izkoristil napako tekmecev, v 83. minuti je končnih 2:1 postavil Ibrahimović, zadel je z glavo.


Prej omenjeni Lingard je Joseju Mourinhu pokazal česa je sposoben z izjemnim solo prodorom. Nanizal je kar pet igralcev v hitrem zaporedju nato pa premagal še vratarja, ki je bil najbližje temu, da bi mladega Angleža ustavil. Kljub vsemu pa predvsem pet premaganih igralcev jemlje dih. Vseeno pa je bolj zaskrbljujoče dejstvo, da si je Lingard v drugem polčasu poškodoval gleženj, zaradi česar bo moral za nekaj časa na stranski tir. 

United je tako imenovani community shield osvojil enaindvajsetič.