© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Izidor Volf
Izidor Volf
05.08.2016 16:51:58

PSG proti Lyonu močno oslabljen

Thiago Silva in Edinson Cavani bosta morala izpustiti tekmo z Lyonom.
Thiago Silva in Edinson Cavani bosta morala izpustiti tekmo z Lyonom.
Reuters

PSG bo moral v Celovec na tekmo za francoski superpokal odpotovati brez kaznovanih Krychowiaka in Rabiota ter Cavanija in Silve, ki ju mučita poškodbi.

V soboto bo v  Celovcu odigran veliki nogometni spektakel. V tekmi za francoski superpokal se bosta v tem avstrijskem mestu pomerila francoska velikana Lyon in zvezdniški Paris Saint-Germain. No, slednji vendarle ne bo tako zelo zvezdniški, kot bi pričakovali. Aktualni francoski prvaki bodo v naši soseščini morali igrati močno oslabljeni. V domovini bodo namreč iz različnih razlogov ostali kar štirje pomembni člani pariške zasedbe, kapetan Thiago Silva, prvi napadalec Edinson Cavani, najbolj zveneča okrepitev poletja Grzegorz Krychowiak ter mladi up Adrien Rabiot. 

Silvo muči poškodba kolka, po odhodu Zlatana Ibrahimovića udarna igla pariškega napada Cavani ima težave s stegensko mišico, Poljak Krychowiak ter talentirani Francoz Rabiot pa sta kaznovana še iz lanske sezone in tako posledično nimata pravice nastopa. Bi pa se v moštvo prvič po aprilu utegnil vrniti sijajni italijanski vezist Marco Verratti, pravtako se v moštvu novega trenerja Unaija Emeryja pričakuje tudi francoskega reprezentanta Blaiseja Matuidija, čeprav se je šele te dni vrnil s podaljšanega dopusta po koncu Eura.

Avstrijski ljubitelji nogometa bodo torej kljub odsotnosti omenjene četverice imeli kaj videti in v čem uživati.