© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
21.07.2016 15:48:45

Elsner: Vera v naše fante je neizmerna

Grega Wernig

Po zelo dobro opravljenem delu v Belorusiji nogometaše Domžal danes čaka še pomembnejše srečanje, ki jim lahko prinese ogromno.

Če jim uspe izločiti Šahtjor iz Soligorska, se bodo 'za nagrado' v tretjem krogu kvalifikacij za ligo Europa udarili z londonskim West Hamom. Toda ravbarji ne prehitevajo dogodkov in so povsem osredotočeni na nocojšnjo nalogo.

Trener Luka Elsner je v sodelovanju s svojimi pomočniki temu primerno skoval taktiko za povratno tekmo. Njegova glavna želja je, da bi se moštvo predstavilo v želeni luči. Če se bo to uresničilo, bodo dosegli tudi pravi rezultat. "Želim si, da bi odigrali kakovostno tekmo, ki bi temeljila predvsem na naših kvalitetah v smislu prevlade na igrišču," je dejal Elsner in v nadaljevanju še dodatno razložil, kaj ima v mislih: "Želimo biti tisti, ki bodo narekovali potek srečanja, in poudariti moram, da se nikakor ne oziramo na rezultat s prve tekme. Če sem povsem iskren, potrebujemo zadetek ali dva, da bi se postavili v boljši položaj. Hkrati pa se zelo dobro zavedamo, da bomo vsaj 95 minut podvrženi mučenju, da bomo trpeli in da bomo vsi skupaj nervozni. Po mojem iskrenem prepričanju bomo pokazali, da smo nogometno boljša ekipa, na zelenici dobili vse bitke in dvoboje ter se na koncu veselili napredovanja. Čutim, da se fantje ne bojijo, in končno smo prišli do položaja, ko se znamo soočiti s to ravnjo tekmovanja; vera v naše fante je neizmerna."