© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
20.07.2016 10:34:56

Protega pojasnil, zakaj so zmaji na Slovaško odpotovali z avtobusom

Nikola Miljković

So zmaji na Slovaško odpotovali z avtobusom zaradi varčevanja? Nenad Protega pravi, da to ni pravi razlog za takšno odločitev.

Slovaška se zdi na prvi pogled blizu, a vendarle temu ni povsem tako. Nogometaši Olimpije so za pot proti Žilini v ponedeljek potrebovali kar okoli osem ur, v prvi vrsti zaradi tega, ker so jo opravili z avtobusom. Marsikdo se je ob tem začuden vprašal, kako to, da so se zmaji odločili za avtobus, zakaj na pot recimo raje niso odšli z letalom.

"Resnica je takšna, da smo se spogledovali tudi s čarterskim poletom, toda kmalu smo se začeli spraševati, kaj dobrega bi nam to sploh prineslo. Časovno ne bi privarčevali nič časa, saj bi bilo mogoče z letalom leteli le do Ostrave. Potem bi morali še na 160 kilometrov dolgo pot do Žiline, toda slednja bi bila še kako zamudna, saj na tem delu Slovaške ni avtoceste. Ponavljam, časovno bi bili na istem. Fantje so zato na pot odšli z avtobusom, in to dobrim, če lahko poudarim. Na pot je zdravniška služba vzela tudi določene aparate, ki jih na letalo ne bi mogla vzeti, tako da je bilo za nogometaše dobro poskrbljeno. Dejstvo je takšno, da pot z letalom, ki nam je bila omogočena, ne bi bila nič boljša. Prav nasprotno," je za Ekipo SN povedal športni direktor Olimpije Nenad Protega.