© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.07.2016 17:44:14

Real dobil bitko za "Novega Neymarja"?

Profimedia

Brazilski nogomet je v zadnjem času malce v zatonu, vse od Neymarja Brazilci niso imeli nogometaša, za katerim bi norel nogometni svet. Vse do zdaj, ko se je na sceni pojavil nov mladenič, ki je po mnenju mnogih vsaj tako talentiran kot zvezdnik Barcelone, v boju zanj pa so se znašli pravzaprav vsi evropski velikani.

Gabriel Jesus je 19-letni napadalec Palmeirasa, za katerega v Braziliji pravijo, da je nova velika nogometna stvar. Brazilski dragulj se že dlje časa nahaja na radarju praktično vseh evropskih velikanov, že v tem prestopnem roku pa bi mu lahko uspel sanjski prestop.

Nekaj časa se je zdelo, da bo Gabriel Jesus podpisal za milanski Inter - to mu je med drugim svetoval tudi nekdaj fantastični brazilski napadalec Ronaldo -, potem se je govorilo, da je v najboljšem položaju za njegov podpis Bayern, kasneje je vodstvo v dirki za Jesusa prevzela Barcelona, vse pa kaže, da bo dirko zanj na koncu dobil Real.

Po poročanju španskega Asa so Madridčani pripravljeni Palmeirasu plačati odškodninsko klavzulo, ki znaša 34 milijonov evrov - 24 milijonov evrov bi šlo Palmeirasu, 10 milijonov evrov pa menedžerski agenciji.

Real naj bi boj za brazilskega talenta dobil predvsem zato, ker je pripravljen Jesusa še sezono in pol pustiti pri Palmeirasu, športni direktor tega brazilskega kluba Alexandre Mattos pa je že prispel v Madrid na zaključna pogajanja. 

Jesus bo čez mesec dni zastopal brazilsko reprezentanco na olimpijskih igrah, skupaj z Neymarjem pa bosta tvorila fantastičen napadalni dvojec.