© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tk
tk
15.07.2016 12:15:41

Šokantna izpoved junaka EP: Moj oče je morilec

Junak portugalske zmage v finalu evropskega prvenstva, Eder je javnost šokiral z izpovedjo o tragičnem otroštvu in grozljivih posledicah.

Osemindvajsetletni napadalec je z golom v podaljšku tekme med Portugalsko in Francijo svojo domovino popeljal do prve velike lovorike in s tem postal pravi junak ljudskih src.  Zdaj pa je član Lilla nogometno javnost šokiral z nekaterimi podrobnostmi iz svojega zasebnega življenja, ki jih je razkril v intervjuju za portugalsko televizijo.  

"Moj oče je v zaporu odkar sem star dvanajst let, ker je ubil mojo mačeho in je v zaporu v Angliji. Odkar sem začel z nogometom služiti nekaj denarja, sem razmišljal o tem, da bi ga obiskal, vendar ga še nisem," je povedal Eder, ki pa o krutih podrobnosti umora ni želel govoriti. Povedal je le, da je bil oče obtožen na 16 let zaporne kazni in da bo kmalu izpuščen.

Odraščal je z mamo, toda celotna drama ga je zelo zaznamovala. "Ko sem odraščal, sem se velikokrat počutil zapuščenega." A prav nogomet mu je pomagal v težkem otroštvu, tam je tudi spoznal veliko prijateljev.