© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
06.07.2016 14:57:19

Španski mediji: Guardiola bi rad oslabil Reala

Josep Guardiola
Josep Guardiola
Wikipedija

Pep Guardiola je bil pred dnevi tudi uradno predstavljen kot novi trener Manchester Cityja, po okrepitvah pa se ozira proti madridskemu Realu.

Španski mediji so presenetili z novico, da nekdanji trener Barcelone Pep Guardiola pogleduje proti madridskemu Realu. Njegova velika želja je, da bi v vrste Manchester Cityja pripeljal nemškega reprezentanta Tonija Kroosa. Kroos in Guardiola sta že sodelovala, in sicer v sezoni 2013/14, to pa je bila tudi debitantska sezona Španca na trenerskem stolčku Bayerna. Kot še navajajo Španci, se sloviti strateg nikoli ni sprijaznil z dejstvom, da je vodstvo münchenskega velikana prodalo Kroosa, ki je v naslednjih dveh sezonah zablestel pri Realu. V zadnji mu je celo pomagal do najbolj cenjene klubske lovorike v Evropi - lige prvakov.

Druga dva igralca na spisku želja sta otrok Reala Alvaro Morata, ki se je pred kratkim iz Juventusa vrnil v Madrid, in Isco, ki je vrste Reala okrepil pred tremi sezonami. Pred tem je branil barve Malage, tja pa se je preselil iz Valencie.