© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
04.07.2016 10:25:09

Guardiola: Messija ne bo

Reuters

Pep Guardiola je bil tudi uradno predstavljen kot novi trener Manchester Cityja.

V nedeljo popoldne so navijači Manchester Cityja le dočakali predstavitev zvezdniškega trenerja Pepa Guardiole. Španec, ki ga je prišlo pozdraviti več tisoč privržencev tega kluba, je spregovoril o tem, zakaj je prišel v Manchester, izogniti pa se ni mogel niti vprašanju o Lionelu Messiju.

"Hvala, ker ste prišli, in hvala Manchester Cityju, ki mi je ponudil to priložnost," je uvodoma dejal Guardiola in pojasnil, zakaj je zapustil Nemčijo in se preselil v Anglijo. "Dokazal sem se v Barceloni in Nemčiji, zdaj bi se rad dokazal še v Manchestru. Potrudili se bomo, da bomo zmagali na vsaki tekmi in da bodo naši navijači zadovoljni z našo igro. Navijače rabimo, brez njih je uspeh nemogoč."

MESSIJA NE BO
Guardiola je v klub pripeljal že dve okrepitvi, in sicer Ilkaya Gundogana in Nolita, navzoče pa je seveda zanimalo, če je na listi želja tudi petkratni dobitnik zlate žoge za najboljšega nogometaša na svetu Lionel Messi. "Pripeljati Messija je nemogoče. On bo končal kariero v Barceloni."

Zato pa bo Guardioli kot pomočnik na pomoč priskočil nekdanji član Barcelone Mikel Arteta. Španski vezist je še v lanski sezoni branil barve Arsenala, pred začetkom letošnje sezone pa se je odločil, da bo sprejel izjemno priložnost in se pridružil trenerskemu štabu slovitega španskega trenerja.