© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
28.06.2016 16:46:59

Zdaj je uradno: Klopp pripeljal novo, drago okrepitev

Angleški nogometni velikan Liverpool je potrdil novo poletno zvenečo okrepitev v konici napada.

V novi sezoni angleške elitne premier league bo za zasedbo z Anfielda zaigral Senegalec Sadio Mane, za katerega bo kolektiv iz Merseysida Southamptonu po poročanju angleških medijev plačal odškodnino v višini 41 milijonov evrov.

Odlični senegalski krilni nogometaš je z Liverpoolom že podpisal pogodbo, v klubu iz Anfielda so zapisali samo, da je podpisana pogodba dolgoročna, britanski mediji pa javljajo, da naj bi šlo za petletno zvestobo redsom.

Angleški mediji namigujejo tudi, da je bil Mane šele druga izbira za Nemca na klopi Liverpoola Jürgena Kloppa, ko ni uspel v svoji nameri, da bi Maria Götzeja, s katerim sta sodelovala še v času, ko je bil Klopp trener Borussie, prepričal, da Bayern iz Münchna zamenja za zvezdniško zasedbo z Anfielda.

"Danes je zame res velik dan, zelo sem vesel, da sem podpisal pogodbo z enim največjih na stari celini. Gre za klub s številnimi lovorikami in res veličastno zgodovino," je novim delodajalcem in navijačem rdečih polaskal Mane v izjavi za klubsko spletno stran.

mane

Mane je v dveh sezonah v majici Southamptona zabil vsega skupaj 25 golov na 75 tekmah. Na 36 tekmah, na katerih je nosil majico reprezentance Senegala, je desetkrat zatresel mrežo.

Afričan je četrta okrepitev, ki jo je pred začetkom sezone pripeljal Klopp. Ostali trije so v Nemčiji rojeni kamerunski branilec Joel Andre Job Matip, Srb Marko Grujić na položaju veznega igralca in vratar Nemec Loris Karius. Mane pa je vsekakor največji prestop v tem poletju, po višini odškodnine pa takoj za napadalcem Andyjem Carrollom (42,3 milijona evrov) in pred Christianom Bentekejem (39,3 milijona evrov).