© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
01.06.2016 20:45:55

Nekdanji trener Olimpije na klopi Hajduka

vszi

Mario Branco in Jiri Plišek so skoraj zanesljivo že v Hajduku . športni direktor in šef mladinske šole. Senijad Ibričić je že v Splitu. Toda kdo bo sedel na vročo trenersko klop?

Prvič v 105-letni zgodovini kluba naj bi vsa tri ključna mesta zasedli tujci. Danes so člani upravnega odbora kluba na korespondenčni seji potrjevali ključna mesta v klubu. Že v sredo pa je predsednik Hajduka Ivan Kos dejal, da je v Splitu opravil pogovore s kandidati za ključna mesta v klubu - za mesto trenerja, športnega direktorja in vodje mladinskega pogona.
Portugalec Mario Blanco naj bi bil skoraj zagotovo novi športni direktor, tako kot Čeh Jiri Plišek vodja mladinske šole, glede trenerja pa je še nekaj nejasnosti.
Samo čudež bi še lahko zadržal na klopi Hajduka dosedanjega trenerja Damira Burića, najresnejši kandidati za njegovo mesto pa so Nenad Bjelica, Željko Kopić in Marijan Pušnik. Predsednik je govoril tudi z Zvonimirjem Soldom, pa čeprav je bila prva želja Kopić, čeprav se slednji boji reakcije navijačev in razprodaje najboljših igralcev. Bjelica nima podpore članov nadzornega odbora, tako da je zelo verjetno, da bo novi trener Hajduka nekdanji trener Olimpije Marijan Pušnik. Slednji je bil na klopi kar nekaj slovenskih klubov, delal pa je še v Avstriji, Iranu in na Japonskem, njegova zadnja zadolžitev pa je bila ljubljanska Olimpija katero je s predsednikom Milanom Mandarićem preporodil in v nekem trenutku že devet točk prednosti pred Mariborom.