© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
18.05.2016 11:00:53

Muamba prvič po štirih letih spet zaigral (video)

Nesrečni Fabrice Muamba, ki je pred štirimi leti na zelenici doživel srčno kap in po mnenju zdravnikov čudežno preživel, je spet stopil na zelenico.

Zgodba Fabrica Muambe se je pred leti dotaknila slehernega nogometnega navdušenca. Nekdanji vezist Boltona je sredi tekme s Tottenhamom doživel srčno kap. Njegovo srce je mirovalo kar 78 minut, nato pa ga je zdravnikom vendarle uspelo oživiti, po nekaj mesecih okrevanja pa je bil nato po posvetu z zdravniki prisiljen zaključiti kariero igralca.

Zdaj pa se je prvič po tem dogodku vrnil na zelenico. Čeprav je šlo le za prijateljsko tekmo, ki jo vsako leto že tradicionalno prireja njegov nekdanji klub Bolton, je ob vstopu v igro požel bučen aplavz zbrane množice navijačev. Muamba je v igro vstopil v 33. minuti, za nameček pa se je vpisal tudi med strelce.

"Užival sem v vsaki minuti, ki sem jo preživel na zelenici. Lepo je bilo videti tako veliko znanih obrazov. Že leta nisem igral nogometa, zaradi tega sem hitro ostal brez kondicije. Včasih se še pomerim s sinom," je strnil vtise po dobrodelni tekmi nekdanji mladinski reprezentant Anglije.