© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
17.05.2016 12:18:55

Tekma Chelsea - Tottenham dobila astronomski epilog

Ekipi angleške lige Chelsea in Tottenham bosta morala zaradi dogodkov na zadnjem medsebojnem obračunu pošteno seči v žep.

Tekma med Chelseajem in Tottenhamom je v začetku tega meseca pritegnila precej pozornosti. Dvoboj londonskih ekip na Stamford Bridgeu je bil ključen za Tottenham, ki je potreboval zmago, če je želel ostati v boju za naslov prvaka.

Obračun, ki se je sicer končal z 2:2, je bil tako nadvse pomemben, strasti pa so bili zaradi tega še precej bolj razgrete. To se je poznalo tudi na zelenici, sodnik pa je imel kopico dela. Skupno je moral zaradi grobe igre in nešportnega vedenja podeliti 12 rumenih kartonov (3 za Chelsea in 9 za Tottenham), prerivanje pa se je nadaljevalo tudi po koncu tekme, in sicer v tunelu, ki vodi proti slačilnicam.

Vodstvo lige je imelo s to tekmo precej dela, zdaj pa je končno razkrilo denarne kazni za obe moštvi. Ker nista uspeli nadzorovati svojih igralec in drugih članov ekipe, bosta morali skupno odšteti 767 tisoč evrov.

Nekoliko več bo moral zaradi predkaznovanosti plačati Chelsea (479 tisoč evrov), Tottenham pa bo moral odšteti 288 tisoč evrov.