© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gl
gl
14.05.2016 08:58:15

Gre Zlatan prek luže?

Zlatan Ibrahimnović
Zlatan Ibrahimnović

Ko je napovedal, da po sezoni zapušča PSG, so navijači evropskih velikanov zastrigli z ušesi. A lahko se zgodi, da bodo v njegovih vragolijah od poletja naprej uživali v ZDA.

»Prišel kot kralj, odšel kot legenda,« se je glasilo edinstveno poslovilno sporočilo Zlatana Ibrahimovića od Pariza, ki je pospešilo namigovanja, kje bo Šved nadaljeval svojo kariero. V prejšnjih tednih in mesecih sta najvišje kotirala Manchester United in Milan, sedaj pa se, kot poroča ESPN, vse bolj zdi, da vlogo favorita za podpis pogodbe z njim prevzema LA Galaxy.

Predsednik kalifornijskega kluba Chris Klein zadeve ni želel komentirati, je pa v javnost pricurljalo sporočilo neimenovanega vira blizu kluba, ki meni, da bo Zlatanov naslednji klub ravno Los Angeles. »Mislim, da se bo zgodilo,« je dejal za ESPN.

Pri Galaxyju je prepreka za podpis pogodbe z Ibrahimovićem sicer preveliko število igralcev, katerih plače niso vštete v t.i. »team cap«, a bi za enega najboljših nogometašev na svetu najbrž že našli ustrezno rešitev. Ena možnost je ta, da bi klub z njim podpisal pogodbo in ga do decembra posodil nazaj v Evropo, saj se bo takrat iztekla pogodba veteranu Robbieju Keanu, ki se spogleduje z zaključkom kariere.

Poleg slednjega za Los Angeles igrata tudi Giovani dos Santos in Steven Gerrard, ki ga bo po izteku pogodbe bržčas zamenjal Nigel de Jong.