© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.04.2016 19:35:08

Ranierija čaka večmilijonski bonus za naslov prvaka

Reuters

Angleški mediji so razkrili, kakšen bonus čaka italijanskega stratega na klopi Leicester Cityja Claudia Ranierija, če bodo lisice osvojile naslov angleškega državnega prvaka.

Neverjetna sezona v angleški premier ligi se počasi približuje koncu, do konca so ostali še trije krogi, vodilni Leicester City pa ima pred drugouvrščenim Tottenhamom velikih 7 točk prednosti in je z eno nogo že senzacionalni angleški prvak. 

Če bi lisice v nedeljo slavile na Old Traffordu bi si že zagotovile naslov prvaka, tudi v primeru, da Leicester Cityju ne uspe premagati Manchester Uniteda, pa bi lahko že v tem krogu postal prvak, če v ponedeljek Tottenham izgubi na gostovanju pri Chelseaju

Kakorkoli že, če se bodo lisice dokopale do naslova angleškega prvaka, bo Claudio Ranieri izjemno zadovoljen. Ne samo zato, ker bo pomagal spisati najlepšo pravljico v zgodovini nogometa, temveč tudi zato, ker se mu bo naslov angleškega prvaka finančno izjemno izplačal. 

V primeru, da bo Leicester osvojil premier ligo bo namreč Italijan dobil velikanski bonus, visok kar 5 milijonov funtov (6,4 milijonov evrov). Povsem zasluženo.