© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.04.2016 18:42:50

Guardiola je posebej izpostavil odličnega Oblaka!

Reuters

Ni šlo za eno tistih vljudnostnih fraz, pri katerih slavni trenerji v resnici ne vedo, kaj govorijo. Trener Bayerna je zelo dobro vedel.

Današnji žreb polfinala lige prvakov je združil münchenski Bayern in madridski Atletico, v odzivih na ples kroglic pa najbolj izstopajo besede katalonskega stratega na klopi bavarskega velikana. Ta je pri izpostavljanju glavnih orožij nasprotnika kot iz topa izstrelil tudi prvega čuvaja mreže slovenske izbrane vrste.

"Poleg odlične taktične pripravljenosti je pri Atleticu treba izpostaviti dve zadevi," je sloviti Pep Guardiola nagovoril novinarje. "Branijo se zelo globoko in pri tem kompaktno stojijo ter močno pritiskajo. Druga stvar pa je, da imajo izjemnega vratarja v Janu Oblaku," je še poudaril Katalonec.

Ko to iz ljubega miru reče nekdo, ki izstreli ime, ne da bi kdo po njem konkretno spraševal, je teža besed zelo velikan. Ko to reče nekdo, ki vsak dan dela z Manuelom Neuerjem, enim najboljših vratarjev na svetu, pa je vrednost še toliko večja. Pravzaprav gre za eno najlepših pohval, kar ji je Jan kadarkoli dobil.