© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
15.04.2016 11:50:07

Žreb polfinala lige prvakov: Ali se bo ponovil finale iz leta 2014?

Reuters

V Nyonu so izžrebali pare polfinala lige prvakov.

Obračun Atletica in Bayerna bo ponovitev finala pokala prvakov iz leta 1974. To sta bila doslej tudi edina medsebojna obračuna teh dveh tekmecev, v katerih so bili boljši Bavarci.

"Nočemo nikakršnega maščevanja. Srečni smo, ker smo v polfinalu," je na kratko žreb pokomentiral poslovni direktor Atletica Clemente Villaverde. Ima pa Atletico dobro statistiko proti nemškim klubom na domačih tleh, saj proti njim na zadnjih petih obračunih še ni izgubil. Nazadnje ga je premagala Borussia Dortmund v sezoni 1996/97.

Atletico ima v polfinalih elitnega evropskega tekmovanja dve zmagi in dva poraza, Bayern pa deset zmag in sedem porazov. "Vem, kako dober je Atletico. V zadnjih petih letih igrajo z istim trenerjem in njegovo miselnostjo. Moramo biti zbrani vseh 180 minut," je dejal trener Bayerna Pep Guardiola.

Napadalec Bavarcev, Poljak Robert Lewandowski, pa je na družbenem omrežju Twitter zapisal: "Atleti so pokazali moč v tekmah proti Barceloni. Biti moramo popolnoma osredotočeni."

Novinec v polfinalu lige prvakov je Manchester City. Čaka ga desetkratni zmagovalec tega tekmovanja Real iz Madrida. Ta je na zadnjih osmih tekmah proti angleškim tekmecem neporažen, zmagal pa je na zadnjih treh obračunih z njimi. City pa je v tej sezoni že premagal španskega nasprotnika, in sicer je Sevillo ugnal tako doma (2:1) kot v gosteh (3:1) v skupinskem delu tekmovanja.

Madridčani bodo igrali že v svojem 27. polfinalu, doslej so po 13-krat zmagali in izgubili. "To je nevaren dvoboj. City je vrhunska ekipa. na obeh tekmah bomo morali igrati na svoji najboljši ravni," je za španski časnik As dejala Realova legenda Emilio Butragueno.

"To bo odličen dvoboj proti ekipi, ki je zmagala največkrat v tem tekmovanju. Toda prišli smo tako daleč, da si želimo sanjati naprej," pa je po žrebu povedal športni direktor Cityja Txiki Begiristain.

Prvi tekmi v Manchestru in Madridu bosta na sporedu 26. in 27. aprila, povratni pa 3. in 4. maja.

Finale bo 28. maja v Milanu.


Žreb polfinala lige prvakov
Manchester City - Real Madrid
Atletico Madrid - Bayern München