© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
01.04.2016 12:38:27

Že na debiju staknil grozljivo poškodbo, zaradi katere je končal kariero

Nesrečni 23-letni angleški vratar je že na prvi tekmi v barvah novega kluba staknil tako hude poškodbe, da je moral končati kariero.

Jack Wheat je 23-letni angleški vratar, ki brani v tamkajšnjih nižjih ligah. Prejšnji mesec je podpisal za Goole AFC, naslednji dan pa je že dočakal svoj debi v vratih novega kluba.

Prvi in drugi vratar sta bila namreč poškodovana, prva resna akcija pa se je zgodila v 15 minuti obračuna. Takrat jo je tudi hudo skupil, v gneči v kazenskem prostoru pa je z glavo močno trčil z nasprotnim igralcem.

Za trenutek je izgubil zavest, po pregledu v bolnišnici pa se je izkazalo, da ima zlomljeno kost v očesni votlini, ličnico, lobanjo in čeljust.

Jack-Wheats-suffered-these-injuries-after-playing-for-Goole-AFC

Kljub grozljivi poškodbi je bil prepričan, da ni bilo nič hujšega in da bo potreboval le nekaj šivov, poleg tega se dogodka zelo dobro spomni in ni izgubil niti delček spomina.

"Šele ko sem prišel v slačilnico, sem videl, da je nekaj narobe. Dotaknil sem se obraza, ki je bil popolnoma raven. V bolnišnici so me zdravniki vprašali, če me je kdo napadel, saj tak hudih poškodb še niso videli," je dejal Wheat in skrušeno še dodal: "Dejali so mi, da preveč tvegam, če bom še nadaljeval z igranjem nogometa. Zaradi tega se mi lomi srce, saj sem v tem užival. Toda tvegati pač ne smem."

Galerija