© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
19.03.2016 19:06:45

Vrnil se je na igrišče po diagnozi rak

vszi

Nogometaš nemškega drugoligaša Uniona iz Berlina Benjamin Köhler se je vrnil na zelenice in odigral prvo tekmo potem, ko so mu odkrili raka.

Union Berlin je igral tekmo proti Eintrachtu iz Braunschweiga, po dolgem času pa je na igrišče spet stopil Benjamin Köhler. V 77. minuti je Benjamin vstopil v igro ob stoječih ovacijah vseh gledalcev, potem ko je bil zaradi bolezni odsoten 15 mesecev.
35-letni Köhler je v igro vstopil pri rezultatu 3:1 za Union in tak je bil rezultat tudi ob koncu srečanja. "Tako čustvenih trenutkov še nisem doživel. Imel sem kurjo kožo, dlake so mi šel pokonci. To je bila nagrada za moj boj in prava nagrada za težke čase, ki sem jih preživljal," je po petkovi tekmi povedal Benjamin, ki je že januarja zaigral na pripravljalni tekmi, v petek pa je doživel vrnitev še na prvenstveni.
V začetku leta 2015 so Köhlerju odkrili rakav tumor v limfnem sistemu v želidcu (Hodgkinov limfon). Sledili so najtežji meseci njegovega življenja, saj je moral prenesti cel kup kemoterapij. Konec julija pa je že dobil razveseljivo novico, da rakavih celic ni več in Benjamin se je ponovno rodil in spet začel trenirati. Zdaj se mu je uresničila še želja, da spet zaigra kot profesionalni nogometaš.