© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
14.03.2016 14:30:10

Turški nogometni zvezdnik v nedeljskih terorističnih napadih izgubil očeta

Turčijo so v nedeljo pretresli teroristični napadi, v katerih je življenje izgubil tudi oče turškega nogometnega zvezdnika.

Iz Turčije prihajajo tragične novice o številnih mrtvih po nedeljskih terorističnih napadih v Ankari. Število smrtnih žrtev samomorilskega napada se je povzpelo že na 37, med katerimi je tudi oče turškega nogometnega zvezdnika in člana Galatasaraya Umuta Buluta

bulut 1

Kemal Bulut naj bi si po poročanju tamkajšnjih medijev v turški prestolnici najprej ogledal sinovo tekmo, nato pa v bombnem napadu v središču mesta izgubil življenje. Na zadnje napade se je odzval tudi Galatasaray, ki je v izjavi za javnost zapisal: "Našo prestolnico je prizadel smrtonosni napad, v katerem so bili tarča civilisti. Z veliko bolečino sporočamo, da je življenje izgubil tudi oče našega člana Umuta Buluta. Klub in igralci sočustvujemo z Bulutom in družino. Bolečina je zelo velika."

Oblasti se sicer bojijo, da bo število žrtev še naraslo, saj se jih v bolnišnicah zdravi še 120, med katerimi jih je 17 v kritičnem stanju.

Galatasaray se je včeraj na gostovanju v Ankari pomeril z Genclerbirligijem, rezultat pa je bil 1:1. Bulut je odigral vseh 90 minut, njegov klub pa po 25 odigranih krogih trenutno zaseda 5. mesto v državnem prvenstvu.