© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
08.03.2016 22:42:44

V ligi prvakov pričakovano: Real in Wolfsburg prva četrtfinalista

Reuters

Torkov večer v ligi prvakov ni postregel s presenečenji, v četrtfinala kluba, ki sta slavila že na prvi tekmah.

Nogometaši španskega Reala Madrida in nemškega Wolfsburga so prvi četrtfinalisti lige prvakov. Real je pred domačimi gledalci na povratni tekmi osmine finala z 2:0 zmagal proti Romi, Wolfsburg je bil od Genta boljši z 1:0. Prva tekma v Rimu se je končala z 2:0 za Real, v Gentu je s 3:2 slavil Wolfsburg.

Madridčani so bili v prvem polčasu bolj podjetni kot Rimljani, si pripravili več priložnosti, nobene pa niso izkoristili oziroma je bil nekajkrat odličen vratar Wojciech Szczesny. Tudi Italijani so bili dvakrat nevarni, a premalo natančni v zaključku. V drugem polčasu ekipi nista hranili moči, priložnosti so se vrstile na obeh straneh, Roma je zapravila kar nekaj lepih, v 64. minuti pa so domači navijači le dočakali zadetek v golu gostov. Luka Modrić je podal do rezervista Lucasa Vazqueza, ta je na prvi vratnici zaposlil Cristiana Ronalda, ki je to izkoristil in zadel 90. v ligi prvakov.

Veselje na Santiagu Bernabeuu se niti ni dobro poleglo, ko je Real znova zadel. V 68. minuti se je v vlogi podajalca znašel Ronaldo, James Rodriguez pa je našel pot žogi v mrežo med nogama Szczesnyja.

Precej manj akcije je bilo v prvem polčasu Nemčiji, ko Wolfsburg in Gent - tekmo je sodil Slovenec Damir Skomina - nista ničesar tvegala, zadrževala sta žogo v svoji posesti, nobena ekipa pa si resnejše priložnosti ni priigrala. V nadaljevanju je bilo nekoliko bolj konkreten nemški klub, v 74. minuti pa le zadel prek Andreja Schürrleja. "Arhitekt" akcije je bil Julian Draxler, opravil vso delo na desni strani, podal v sredino kazenskega prostora, kjer je bil na mestu Schurrle in žogo poslal v gol.

V sredo bosta znani še dve ekipi, ki bosta nadaljevali tekmovanje. Zenit St. Peterburg bo gostil Benfico, Chelsea pa PSG. Preostale tekme bodo prihodnji teden. V torek bo Atletico Madrid Jana Oblaka iskal napredovanje proti PSV-ju, Manchester City čaka Dinamo Kijev, v sredo pa bo Bayern igral z Juventusom in Barcelona z Arsenalom.


POVRATNI TEKMI OSMINE FINALA

Real – Roma 2:0 (0:0) 
Ronaldo (64), Rodriguez (68) – naprej Real s 4:0

Wolfsburg – Gent 1:0 (0:0)
Schürrle (74) – naprej Wolfsburg s 4:2