© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.03.2016 18:46:40

Ezekiel Henty debitiral in izgubil s klubom, s katerim Olimpija ni

vszi

Ezekiel Henty je odigral svojo prvo uradno tekmo po prestopu iz Slovenije v Rusijo.

S spomladanskim delom sezone 2015/16 so začeli tudi v Rusiji, kjer je za enega od presenečenj - toda negativnega - uvodnega kroga poskrbela Lokomotiva. Moskovčani, ki sodijo v krog favoritov za naslov prvaka, so namreč v novo leto krenili s porazom, in sicer na gostovanju pri sicer tudi visoko uvrščenem Tereku. Klub iz Groznega se je že v četrti minuti znašel v zaostanku, toda nato že v prvem polčasu poskrbel za preobrat in se na koncu veselil zmage z 2:1.

V drugem polčasu je na svoj račun prišel tudi Ezekiel Henty. Dosedanji član Olimpije je nedolgo tega k Lokomotivi prestopil za kar pet milijonov evrov, a vsaj na debiju še ni imel razloga za zadovoljstvo. Kot rečeno, Lokomotiva je izgubila, in to proti klubu, ki med pripravami Olimpije ni uspel premagati. Terek je gostoval v Stožicah in remiziral z 0:0, čeprav se je Henty tedaj že mudil v Rusiji.

Nigerijec je sicer na tekmi med Terekom in Lokomotivo v igro prišel v 58. minuti, ko je zamenjal Aleksandra Kolomejceva, glede na odzivu na svetovnem spletu in ne nazadnje tudi glede na končni rezultat pa razlogov za zadovoljstvo ravno ni imel …