© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.02.2016 08:05:00

Kitajska norija se nadaljuje, za Brazilca 50 milijonov evrov!

Profimedia

Kitajski klubi zapravljajo, kot da njihove vreče z denarjem ne bi imele dna.

Saj ni res, pa je! Kitajski klubi, ki lahko trgujejo še vse do 26. februarja, nadaljujejo z neverjetnimi nakupi. Z naslednjim je postregel Jiangsu Suning, ki je pred tem že pripeljal Ramiresa iz Chelseaja, zdaj pa se je Sammirju, nekdanjemu članu Dinama iz Zagreba, pridružil še Alex Teixeira. Brazilec je doslej igral v Ukrajini, pri Šahtarju pa so potrdili njegov prestop in dodali, da so ga Kitajcem prodali za osupljivih 50 milijonov evrov!

Teixeira je tako postal z naskokom najdražji nogometaš zimskega prestopnega roka, a le eden redkih milijonskih prestopov na Kitajsko. Za 26-letnika, ki je bil član kluba iz Donecka šest let, v tem času pa je zabil 89 golov na 222 tekmah, se je zanimal tudi Liverpool. Na Anfieldu so se resno ogreli zanj, toda niso želeli plačati več kot 39 milijonov evrov. Kitajci so plačali več in ga na koncu tudi dobili.

Ta prestop je sicer že drugi astronomski v nekaj dneh na Kitajskem. Pred kratkim se je tja preselil tudi Jackson Martinez, ki ga je Atletico klubu Guaghzuo Evergrande prodal za 41 milijonov evrov.