© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
04.02.2016 11:45:42

Z igranjem računalniške igrice Fifa do sanjske službe

Priljubljeno nogometno računalniško igrico Fifa igrajo po vsem svetu, 22-letni Britanec pa si je s tovrstnim športnim udejstvovanjem prislužil sanjsko službo pri nemškem bundesligašu.

David Bytheway je 22-letni fant iz Wolverhamptona, ki se z igranjem računalniške igrice Fifa profesionalno ukvarja že od 17. leta starosti. Lani je svojo državo zastopal tudi na računalniškem svetovnem prvenstvu, zaradi tega pa je potoval v Las Vegas, New York in Rio de Janeiro.

Verjetno pa si nikoli ni misli, da bo zaradi igranja računalniške igirce dobil klic kakšnega od večjih evropskih klubov. In ravno to se je zgodilo.

Nemški bundesligaš Wolfsburg je vzpostavil stik z mladim nogometnim navdušencem in mu ponudil edinstveno priložnost za sodelovanje. David je ponudbo sprejel in tako postal član nekdanjega nemškega prvaka. Toda najnovejša okrepitev se (za zdaj) še ne bo selila v Nemčijo, prav tako ne bo potrebovala trenirati s prvo ekipo.

david 3

Vse kar bo moral David storiti, je to, da se bo zdaj udeležil še ve turnirjev, na katerih bo moral nositi opremo Wolfsburga in dres s svojim imenom ter s številko 53. "Da se je Wolfsburg podal v svet igric, je velika stvar," je uvodoma dejal David in nadaljeval: "Z igranjem Fife sem začel doma s prijatelji in si želel biti najboljši. Počasi sem napredoval, zdaj sem pa že del velikega nogometnega kluba."

Koliko ur na dan pa preživi za računalnikom? "Na dan poskušam odigrati od štiri do šest tekem. Malce je težko, ker si moram najti sebi primernega tekmeca, po drugi strani pa ne morem igrati s številnimi nasprotniki, saj bi tako lahko odkrili moje skrivnosti."

Na vprašanje, zakaj se je Wolfsburg odločil za takšno potezo, odgovarja: "To je za nogometne klube novo tržišče, na katerem pa je Wolfsrbug očitno spoznal svojo priložnost. Toda v Nemčijo se še ne bom preselil, za zdaj ostajam v domačem Wolverhamptonu. Upam le, da se bo prej kot v enem letu za podobno potezo odločil tudi kakšen klub iz premier lige."