© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.02.2016 11:59:09

Plut na Malti skupaj z nekdanjim napadalcem Maribora

birkirkarafc.com

Slovenskemu napadalcu Vitu Plutu se je na Malti pridružil nekdanji nogometaš Maribora.

Se še spomnite Matije Smrekarja? Hrvaški napadalec je leta 2013 iz Charleroia prestopil k Mariboru, kjer so od njega pričakovali veliko, toda pokazal je bolj malo. Že res, da je osvojil dve lovoriki, a hkrati drži, da na desetih ligaških tekmah v vijoličastem dresu ni zabil niti enega gola. Kasneje, ko je odšel v Zavrč, mu je šlo bolje od nog, na devetnajstih tekmah je dosegel deset zadetkov.

Od Slovenije se je poslovil poleti leta 2014, nazadnje je igral v Romuniji za Pandurii, po novem pa bo kar na Malti. Šestindvajsetletnik je postal novi član Birkirkare, kjer bo v napadu igral skupaj s še enim nekdanjim članom Maribora Vitom Plutom.

Dodajmo, da za Birkirkaro igrata tudi Christian Bubalović, bivši branilec Rudarja iz Velenja, in Mislav Anđelković, ki je bil v prvem delu sezone na plačilnem seznamu Kopra.

Naj omenimo še to, da je trener Birkirkare prav tako stari znanec s slovenskih nogometnih zelenic. To je 52-letni Dražen Besek, ki je ekipo prevzel konec decembra. Hrvat je v sezoni 1984/85 nosil dres ljubljanske Olimpije, leta 2007 pa je sedel na klopi ptujske Drave.

smrekar
Nikola Miljković