© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tk
tk
29.01.2016 11:56:29

Od kuharskega tečaja do 'obiska' vesolja: največje norosti v pogodbah nogometašev

Zimski prestopni rok se počasi bliža vrelišču in zadnji trije dnevi bodo morda minili tudi v znamenju norih zahtev v pogodbah nogometašev. Teh je bilo v zgodovini nogometa že nešteto.

Eden od prvih pogojev, ko se nogometaši dogovarjajo o podrobnostih pogodbe z novimi delodajalci je, da natančno opredelijo svoje zahteve. Ko se je nemški napadalec Guiseppe Reina leta 1996 preselil v Arminio Bielefeld, je od kluba zahteval, da mu zgradi hišo za vsako leto pogodbe. A nogometaš ni določil velikost te hiše. Tako mu je iznajdljiva Arminia vsako leto podarila hiško, zgrajeno iz lego kock.

Argentinec Fernando Redondo, ki je igral za madridski Real in Milan je naletel na zelo specifične zahteve takratnega argentinskega selektorja Daniela Passarello. Ta namreč v ekipi ni želel imeti homoseksualcev, z uhani in dolgimi lasmi. Ker si Redondo ni želel ostriči las, je ostal brez nastopa v argentinski reprezentanci.

Nogometaš Konga Rolf-Christel Guie-Mien je ob prestopa iz Karlsruherja v Eintracht zahteval, da klub plača za kuharski tečaj za njegovo ženo. Švedu Stefanu Schwarzu je Sunderland prepovedal leteti v vesolje. Eden od nogometaševih svetovalcev se je namreč odpravljal na zanimivo pot, klub pa je želel že preventivno preprečit, da bi šla njihova nova okrepitev z njim.

Nekdanjemu nogometašu Neilu Ruddocku, ki je ob nogometu oboževal tudi zrezke, je tedanji trener West Hama Harry Redknapp v pogodbo umestil denarno kazen v višini 10-odstotkov plače vsakič, ko bo prekoračil 99,8 kilogramov.