© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
24.01.2016 10:47:31

190 + 20 milijonov na leto za Neymarja

vszi

Real Madrid naj bi ponudil 190 milijonov Barceloni, kar je odkupna klavzula, za brazilskega zvezdnika Neymarja. Toda ali slednji sploh hoče v Madrid?

Pri Realu so pripravljeni plačati odkupno klavzulo za napadalca Barcelone. V zadnjih dneh se s tem scenarijem spogledujejo pri madridskem športnem časopisu Marca. Po poročanju Marce naj bi bil predsednik Reala Florentino Perez resnično pripravljen plačati astronomsko odškodnino za Brazilca. Toda v madridskem klubu se morajo o vsem skupaj pogovoriti še z Neymarjem. In zakaj naj bi brazilskega zvezdnika pripeljali v Madrid? V primerjavi z Lionelom Messijem (29 let) in Cristianom Ronaldom (31), ima 24-letni Neymar najboljša nogometna leta še pred seboj.
In še nekje naj bi bil Neymar v prednosti pred obema superzvezdnikoma - Brazilec meni, da bi moral Real za njegove usluge plačati 20 milijonov evrov na leto.
V primeru, da bi se Neymar res preselil v Madrid, potem bi se pri Realu morali odpovedati enemu od treh zvezdniških napadalcev - Ronaldo, Gareth Bale, Karim Benzema. Če bi prodali Ronalda ali Bala, potem bi verjetno dobili polovico vsote, ki bi jo morali dati za Neymarja.  
Neymarjev oče je pred kratkim dejal, da je njegov sin v Barceloni zelo zadovoljen in da bi rad zdajšnjo pogodbo, ki se izteče leta 2019, predčasno podaljšal. Neymarjev oče je tudi zanikal, da bi se sredi januarja v Zürichu sestal s predstavniki Reala.