© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
04.01.2016 22:58:51

Zvezdnik Barcelone se je poklonil preminulemu prijatelju

Urugvajec Luis Suarez je izgubil prijatelja, ki mu je pomagal, da je kljub operaciji nekaj tednov pred začetkom SP 2014 vendarle lahko igral na mundialu.

V nedeljo je umrl urugvajski fizioterapevt, ki je v svojem poklicu veljal za enega najboljših. S svojim znanjem je pomagal številnim znanim nogometašem, najbolj pa si ga je zagotovo zapomnil zvezdnik Barcelone Luis Suarez.

Slednji je moral leta 2014 le štiri tedne pred začetkom SP na operacijo kolena, prav po zaslugi Walterja Ferreire pa je lahko nastopil na mundialu. Prvo tekmo urugvajske reprezentance je moral sicer še izpustiti, Ferreira pa ga je uspešno pripravil za drugi obračun, na katerem je takratni član Liverpoola zablestel v vsem svojem sijaju.

Verjetno se spomnite njegovih dveh zadetkov proti Angliji, prvega je proslavil ravno v objemu Ferreire, na tretji tekmi skupinskega dela pa je sodeloval pri zmagi nad Italijo, s čimer si je Urugvaj zagotovil osmino finala svetovnega prvenstva v Braziliji. Tam je moral Urugvaj sicer priznati premoč Kolumbiji, to tekmo pa je moral Suarez izpustiti zaradi lastne neumnosti oziroma znamenitega ugriza.

FERREIRA PREKINIL S SVOJIM ZDRAVLJENJEM
Ni skrivnost, da je Suarez lahko nastopil na prvenstvu po zaslugi Ferreire, slednji pa je ob tem poskrbel za neverjetno gesto. Velik ljubitelj nogometa in domače reprezentance je imel takrat namreč raka, zdravljenje pa je prekinil izključno zaradi Suareza, ker je vedel, kako zelo je pomemben za reprezentanco Urugvaja.

Prav zaradi te zahrbtne bolezni je v nedeljo v starosti 64 let izgubil najtežjo bitko svojega življenja, prek družabnih omrežjih pa mu je večni dolžnik Suarez namenil nekaj ganljivih besed. "Izgubil sem več kot le prijatelja ... Bil je borec, ki se ni boril samo zase, ampak tudi za vse ostale. Nikoli ne bom pozabil, kaj si storil zame. Ti si me naučil veliko stvari, hvala, da si mi dal priložnost, da sem lahko zaigral na svetovnem prvenstvu. Hvala za vse, kar si dal nogometu. Moje globoko sožalje družini. Počivaj v miru, Walter."