© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.12.2015 19:34:15

Kako se je nagec žogal na praznem (in temnem) Westfalnu!?

Dortmundska policija takega primera ne pomni in njeni pripadniki ob odzivu na alarm na tamkajšnjem stadionu niso mogli verjeti svojim očem.

V torek pozno zvečer je na največjem nemškem nogometnem objektu, v hramu dortmundske Borussie z neuradnim (a kultnim) imenom Westfalenstadion zazvonil alarm. Policija se je takoj odzvala, ob prihodu pa ni našla nikogar v klubskih prostorih, nikogar v pisarnah, nikogar v trgovini. Nihče ni hotel nič slabega, edini vsiljivec je bil na igrišču. 

S tem pa se bizarnost dogodka šele začne. Male okajen možakar je namreč sredi zelenice stadiona, ki med zimskim premorom kajpak miruje, igral nogomet. No, pač je brcal žogo sem ter tja, a je želel igrati nogomet. Pri tem pa je bil na vstopu v severnonemško zimo pri 0 stopinjah Celzija popolnoma gol. Da, popolnoma gol. 

Kako in zakaj natanko mu je podvig prišel na misel, ni znano. Je pa gospoda policija najprej zasilno oblekla, nato odpeljala na policijsko postajo in mu izrekla ustrezno kazen. Bojda gre za gorečega navijača Borussie, kar pa bi gotovo uganili tudi sami. Verjetno pa se je pod veličastnimi tribunami tudi zelo dobro zabaval.