© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
22.12.2015 20:59:49

Nogometaš šteje dneve v zaporu

vszi

V zaporu v Grazu je že 26 mesecev in tam bo moral ostati do 13. novembra 2018, če ne predčasno izpuščen zaradi lepega obnašanja.

Nekdanji avstrijski reprezentant Sanel Kuljić je bil obtožen na pet let zapora zaradi vpletenosti v stavniški škandal in v prirejanje tekem. Sanel je bil rojen v Salzburgu, njegovi straši pa so se sredi sedemdesetih preselili v Avstriji. Igral je po različnih avstrijskih, švicarskih in grških klubih (Salzburg, Lask, Ried, Austria Dunaj, Sion, Xamax, Larisa...) in dve leti tudi za avstrijsko izbrano vrsto.
Novembra 2013 so ga aretirali, ker ga je nekdanji soigralec v Kapfenbergu Dominique Taboga obtožil, da ga je Kuljić izsiljeval, da bi prirejal tekme.
Zdaj preživlja dneve v zaporu in prvi stavek je bil: "Zame čas ne obstaja!"
Kuljić v zaporu dela v ambulanti, pomaga pa tudi drugje. "Delam, kjer je potrebno," je dejal Sanel in nadaljeval: "Sojetniki so v redu. Zelo mi pomaga tudi to, da znam jezike nekdanje Jugoslavije. Če si s sojetniki dober, nimaš nobenih težav."
V zaporu je dan za dnevom enak: vstajanje ob 5. uri, potem zajtrk, delovni dan pa se začne ob 6.30.
Sanel je pred časom delil celico še z enim nogometnim grešnikom - nekdanjim predsednikom nogometnega kluba Sturm iz Graza Hannesom Kartnigom. "Pravil je take zgodbice, da smo se morali smejati," je dejal Kuljić, ki bo moral še nekaj časa preživeti za zapahi. Da, da, za vsakega rit se palica najde.