© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
db
db
11.12.2015 16:25:58

"Laziali" šli korak dlje od rivalov: protest v znamenju gnoja

vszi

Privrženci rimskega kluba so na slikovit način izrazili nezadovoljstvo nad situacijo v klubu.

Laziu v letošnji sezoni ne gre po načrtih. Že izpad iz play-offa za ligo prvakov je razbesnel navijače, slabe predstave v serie a pa so jih še dodatno ujezile.

Sinje-modri so v zadnjih šestih prvenstvenih kolih vpisali le eno točko, vtis pa malce popravili v evropski ligi, kjer so se gladko prebili v izločilne boje. V četrtek so remizirali proti St. Etiennu (1:1).

Toda dostojna podoba na evropskih zelenicah privržencem Lazia ni dovolj, kar so jasno pokazali na protestu pred Formellom - trening centrom "rimskih orlov".

"OKREPITVE" Z GNOJEM
Okrog 12. ure se je okrog 50 navijačev zbralo na omenjeni lokaciji in prepevalo sedaj že znane napeve proti predsedniku kluba Claudiu Lotitu. Pol ure kasneje se jim je pridružilo še okrog 50 kolegov in stvari so postale bolj zanimive.

Druga skupina navijačev je s seboj namreč prinesla deset vreč gnoja, ki jih je položila pred vhod v Laziev športni center.

BUFFON KOT ZGLED
Obenem so na ogled postavili dva transparenta z močnim sporočilom. Na prvem je pisalo: "Želite, da utonemo v gnoju, a prej ga boste pojedli!" Zapis se je nanašal na domnevno pomanjkanje podpore s strani igralcev, ki naj "tifozov" ne bi dovolj podpirali v boju proti, po njihovem mnenju, močni represiji nad navijači. Za nameček je v bran navijačev na medsebojni tekmi nedavno postavil celo vratar Juventusa Gigi Buffon.

Drugi transparent se je nanašal na predsednika Lotita: "Če si zapravil vse, pojej še to!" Z omenjenim klubskim veljakom so navijači nezadovoljni že dlje časa, saj po njihovem ni naredil dovolj za klub in sprejel za Lazio nekaj škodljivih odločitev.

Protest se je zaključil približno uro in pol po začetku. Ali bo imel efekt, bomo videli v ponedeljek, ko bo Lazio gostil Sampdorio.